OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL….

HVOR MANGE “LEVEREGLER” ER DER I DOJO-KUN?
Der er 5 regler som lægger grunden til den måde som Funakoshi Sensei mente at udøverne bør opføre sig på. Samme 5 regler kan bruges til at leve selve livet efter, gøres dette så er navnet Gojo-kun
HVAD BETYDER JKA
JKA er er forkortelse af Japan Karate Association, i daglig tale JKA, i Japan omtales The Japan Karate Association blot Kyokai.
HVAD BETYDER SHINKEN KARATE DO KAI
Shinken  er det japanske ord for det at være i nuet, i det nuværende øjeblik. Med fuld styrke i mindfuldness. Do betyder vej, Nuetsu-Do = vejen til at leve i nuet.
HVAD BETYDER HONBU
Hombu betyder hovedstad, Tokyo er Honbu i Japan og København er Honbu i Danmark. Vores Honbu Dojo, ligger Vermlandsgade 75 i københavn, her er instruktør træning, alt vedr landsholdet, dommerkurser, osv.
SKAL MAN HAVE DEN RIGTIGE DRAGT PÅ TIL DE FØRSTE TIMER?
Nej – løst tøj som fx. jogging-dragt eller shorts og T-shirts kan sagtens bruges. Efter nogen tid kan en ny dragt bestilles i klubben den koster typisk mellem kr. 200 og 500 hvilket er rigtig gode begynder dragter. Typisk bestiller de fleste karate udøvere en noget bedre gi anden gang, skrædder syede gier fra elite firmaet Tokaido er nok det foretrukne mærke, disse kan koste op til 2400 til 3500 kr. tilgengæld holder de op imod 15-20 år.
HVORFOR DEN HVIDE DRAGT OG DET HVIDE BÆLTE
Karate skelner ikke mellem rig eller fattig. Kvinde eller mand. Mellem race eller religion. Derfor starter alle helt i hvidt. Symbolsk for en ny ren start i livet, alle får chancen uanset fortid muligheden for at starte på en frisk. Ønskes dette skal gamle og måske knap så hensigtsmæssige måder at leve på bortlægges og træne i bushido ånd.
HVAD BETYDER “KARATE”?
Det betyder “Tom-hånd” idet målet er selvforsvar uden våben.
HVORDAN KAN MAN FÅ MERE INFORMATION?
Den bedste måde er at kontakte os(-brug kontaktfeltet øverst på siden ) – og aftale tid for en prøvetime. På denne måde får du muligheden for selv at bedømme om Karate er noget for dig.
HVORDAN FOREGÅR EN GRADUERING?
Når medlemmet starter i klubben, er det normalt, at grundformen skal bygges op. Det tager omkring 3 – 6 måneder. Det er dog op til medlemmets instruktør, at vurdere om der er muligt at bestå den første graduering tidligere. Graduering afholdes ca. 1 gang i kvartalet (marts, juni, september og december). Skulle man være så uheldig, at blive syg i forbindelse med en graduering, er der mulighed for at komme til en sygegraduering, eller gå til graduering i en anden JKA klub, men kun med tilladelse af chefinstruktøren i SHINKEN KARATE DO KAI JKA
HVAD BETYDER SEMPAI, SENSEI OG SAN?
Sensei betyder egentlig lærer og bruges til at titulere vores højest graduerede instruktører, som f.eks. chefinstruktør for JKA Danmark Bura Sensei, instruktør Marino Sensei og Teknisk Direktør for JKA Danmark Pall Sensei, som alle tiltales Sensei af alle udøvere i danmark.

Chefinstruktøren i alle klubber tiltales Sensei af alle elever i deres egen klub.Dvs Lars C.Bech er vores Sensei i SHINKEN KARATE DO KAI JKA

– Sempai betyder højere gradueret/ senior. Alle instruktører og sortbælter tiltales ”Senpai” f.eks. ”Otto Senpai”

– San er en høflighedsbetegnelse og betyder ”ærede” f.eks. ”Ole San”. Denne høflighed bør altid benyttes mellem medlemmerne, når de hilser på hinanden. Benyttes altid når en højere gradueret tiltaler en lavere gradueret.

HVILKE HOVED ORGANISATIONER ER SHINKEN KARATE DO KAI JKA MEDLEM AF
SHINKEN karate Do kai JKA er gennem JKA-Danmark medlem af verdens største selvstændige karateorganisation, Japan Karate Association, og Dansk Traditionel Karate Forbund DTKF, Det er din garanti for velkvalificeret træning under gode instruktører.
HVORDAN ER TRÆNINGEN?
En træningstime starter altid med opvarmning, hvorefter der trænes teknik varieret med konditions- og styrketræning. Psyken trænes også, og disciplin er et vigtigt element. Traditionelle hilsemåder indgår som et naturligt del i træningen. Al træning varetages af vores erfarne og veluddannede instruktører.
SKAL JEG KUN TRÆNE?

Naturligvis skal du træne til de 3-4 årlige gradueringer (bælteprøver). Men vi lægger også vægt på andre aktiviteter – klubfester, opvisninger, weekendlejr, klubmesterskab, stævner, fællestræninger og hyggeligt samvær i klubben og sammen med andre JKA KLubber.

HAR ELEVGRADER NAVNE?
Ja hver elevgrad har et navn, det står skrevet herunder.

Kyu grader 級.

10.Kyu (Jūkyū) Begynder 十級;

9.Kyu (Kukyū) 九級;

8.Kyu ( Hachikyū) 八級;

7.Kyu (Nanakyū) 七級;

6.Kyu (Rokkyū) 六級;

5.Kyu (Gokyū) 五級;

4. Kyu (Yonkyū)

3. Kyu (Sankyū)

2. Kyu (Nikyū)

1. Kyu (Ikkyū)

HAR DE FORSKELLIGE DANGRADER OGSÅ NAVNE?

HAR DE FORSKELLIGE DANGRADER OGSÅ NAVNE?

Ja hver grad har et navn, det står skrevet herunder

1. Dan 初段 Shodan

2.Dan 二段 Nidan

3. Dan 三段 Sandan

4.Dan 四段 Yondan

5.Dan 五段 Godan

6.Dan 六段 Rokudan

7.Dan 七段 Nanadan

8.Dan 八段 Hachidan

9.Dan 九段 Kudan

10. Dan 十段 Jūdan

Hvidkildevej 64,
2400 København NV

Se mere på vores
Facebook side

Hvidkildevej 64,
2400 København NV

Se mere på vores
Facebook side